Wednesday, January 21, 2015

Подорож в Молдову. Висновки.

    Від Молдови залишились трошки двоякі враження, втім такі ж враження були і після Білорусі. Проте не такі сильні, як від Білорусі. Мабуть тому що в Білорусі було проведено в 3 рази більше часу. На маю думку, молдовани явно недооцінюють свою країну. Так туристами Молдова не балувана, але подивитись є нащо. На жаль я не зміг відвідати Сороцьку фортецю, вона була на реконструкції, вона явно поступається в красі Хотину чи Кам'янець-Подільському, але  після руконструкції вона зможе дати фору багатьом пам'яткам. Під час прогулянки по Сороках була думка не йти до церкви Свіча, але така далека дорога коштувала того, вид на Україну просто казковий. 
      Багато чув про Старий Орхей, хоча фото мене не вражали все таки вирішили поїхати туди. Комплекс досить цікавий, проте найкласніший момент був в келії монаха. Що живе там як і в стародавні часи. Проте при, всій повазі, він явно не дотягує до Великого Американського Каньйону та інших кращих світових природних чудес. Як на мене в Україні є красивіше місце і називається воно Дністровський Каньйон. 
      Кишинів не є не знати яким красивим містом і явно поступається Львову чи Чернівцям, проте в ньому мені було на порядок цікавіше ніж у Вінниці. Ще в Молдові велика кількість населення говорить на молдовській, тому справді і вивіски на молдовській(латиниці) допомагають складати враження закордону І декілька слів про людей та ціни.
  • Ціни
    Ціни приблизно одинакові як і в Україні, Шоколадка Світоч коштує 1$. В Молдові дуже дешевий виноград, кілограм такого куштував тоді від 6 гривень (0.35$), та вино. 
  • Люди
    Люди, як і очікувалось дуже привітні. Хоча в Білорусі більш дружелюбні. З подорожі я зрозумів, що Молдова слабо інвестує в медіа. І молдовани більше віддають перевагу російським пропагандистичним каналам, що відображається на їх поглядах. Це пояснює комуністичні прапори в кишинівських таксі та таксита мудака в Сороках. Проте багато людей придержуються європейських цінностей, одна з них наша господарка в Кишиневі. Хоча сама вона етнічна росіянка, проте переживає за Україну та засуджує дії психа Путіна.

No comments:

Post a Comment